loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!

За нас

MG Jewellery

MG jewellery е семейна компания, основана в град Пловдив от Маргарита Герова и нейната дъщеря, Венцислава. Линията ръчно изработени бижута, носи инициалите на своята създателка, Маргарита Герова. Тя е родена в красивия, древен Пловдив, избран за културна столица на Европа 2019. Маргарита завършва Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, която за своето време била единственa на Балканите.


Въпреки своето художествено образование и любов към изкуството, Маргарита прекарва по-голямата част от младостта си, отдавайки се на семейството и семейния бизнес. Едва през 2000-та година, тя успява да отдели време и да преоткрие своята страст към създаването на бижута.

Ръчно изработените бижута били представени първо в малък "арт" магазин в Пловдив. Това било приятно и успокояващо занимание и по-скоро хоби до 2013-та. Тогава, заедно със своята дъщеря, също огромен почитател на бижутата в стил бохемски шик, на полускъпоценните камъни и популярните вече бижута Shamballa, поставят началото на MG jewellery! 

Първите скъпоценни камъни и Swarovski elements били закупени от Англия. Маргарита създава първите си скъпоценни гривни, влагайки своята страст към камъните, елементите и символите без дори предполага, че творенията и ще се превърнат в красива емоция и за други хора. Резултатът - не след дълго магията на камъните и красивите бижута, които се създават изцяло на ръка и без помощта на други хора, се превръщат в неразделна част от живота на близки и приятели. Самите те, неусетно започнали да разпространяват мълвата за линията бижута MG jewellery, впечатлени от нейната красота и дух! Защото всяко едно бижу е символ на любов, вътрешен мир и израз на идеята за божествената връзка на човека с природата! 

       

Ентусиазмът и любовта, които хората изразявали всеки път щом взимали новата си огърлица или гривна са дълбоко лично удовлетворение, радост и стимул за развитието на  MG jewellery. Успехът и бързото развитие не биха били възможни без отдадената подкрепа на семейството, с чиято помощ и ентусиазъм красивото начинание се превръща в изцяло семеен бизнес. Така, още през 2013-та стартира първият онлайн магазин, в който се представят всички нови бижута с детайлни описания и интересни факти за смисъла и силата на естествените камъни. Започва усилена работа върху създаването на нови модели, които се превръщат в емблематични колекции за всеки сезон и художественото оформление за уеб-представянето и разпространението на линията. MG jewellery спечелва многобройни фенове в България, а не след дълго и в чужбина. През 2013 идват и първите поръчки от САЩ и Англия. В родния Пловдив, бижутата се представят в един от най-луксозните бижутерийни магазини, намиращ се на всеизвестния пловдивски център, наред със световно известни модни марки бижута и часовници!


През 2014, в Пловдив отваря врати и първият магазин, MG Jewellery Atelier & Boutique! Магазинът се превръща в любимо място за срещи и разговори за приятели и клиенти, които се наслаждават на последните модели бижута в уютна атмосфера под звуците на успокояваща музика, далеч от шума и градския стрес. В красивата компанията на блясък и спокойствие,  всеки ден, идеята на спиритуалните бижута за мир, радост и добрина заживява нов живот и спечелва все повече приятели и последователи. Именно те са истинското вдъхновение за създаването и развитието на бижутерийната линия MG jewellery!