loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!
Гривна Цвете на Живота

Гривна Цвете на Живота

  • Производител : MG jewellery
  • Код на продукта : MG29
  • Наличност : В наличност

Възможни опции


ВАЖНО - Информация за размери!


35,00лв.

Гривна "Цвете на Живота"


ПОСЛАНИЕ: ЗАКРИЛА, СМЕЛОСТ, ХАРМОНИЯ, ВЪТРЕШЕН МИР И УВЕРЕНОСТ, СПОКОЙСТВИЕ И ПСИХИЧЕСКА СИЛА, ВЯРА, ЛЮБОВ, ПОДОБРЯВА ОБЩУВАНЕТО И ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА, РАДОСТ


Елементи:

Сребро 925

  • Мънисто сребро 925, цвете 3mm
  • Сребърни мъниста, позлата розово злато, 3 и 4mm

Естествени камъни: 

  • Черен лабрадорит / спектролит фасет 4mm
  • Турмалин фасет 4mm
  • Хематит фасет 2mm 
  • Розов шпинел фасет 4mm

Корда: силиконова


Символика на елементите

Сребро

Среброто символизира просперитета и богатството. Това е елементът на емоциите, любовта и психическото здраве. В комбинация с естествени камъни, той засилва индивидуалните свойства на всеки камък като ги активира и свързва с тези на останалите, използвани в бижуто.Носейки бижута със сребро, вие се предпазвате от негативни енергии, тъй като този метал има свойството да отблъсква негативните енергии обратно към техния източник. Среброто засилва спокойствието, търпението и постоянството, носи на собственика си баланс и елиминира вредни въздействия, които могат да са пречка за личностното израстване. 


Турмалин

Легенда разказва Дъгата е отнесена от зъл дух до сърцето на Земята, за да скрие нейната красота. Там, в недрата на Земята, Дъгата се превръща в приказно красивия минерал турмалин! Камъкът наистина съществува в различни приказно красиви цветове и всеки от тях има свое магическо значение. Общите свойства на турмалина са свързани с психичната енергия. Камъкът подобрява разбирателството и комуникацията, разсейва негативната енергия и страха, подпомага концентрацията по време на общуване. Турмалинът насърчава спокойствието, мира, щастието, увеличава самочувствието и радостта, подобрява психичните процеси.


Лабрадорит, известен още като спектролит

Открит е във Финландия. Легенда разказва, че северното сияние е било затворено в скала около остров Лабрадор. Войн ескимос, освободил сиянието като ударил с копието си по скалите и така част от сиянието останало в тях. Така се родил красивият минерал, наречен Лабрадорит. Той има свойствата да освобождава от депресия, притеснения и страх.Отваря съзнанието и подобрява възможността да комуникираме с останалите в хармония. Помага на притежателя си да се отърве от предразсъдъци, дарява със самочувствие и ентусиазъм. Смята се за камък на магията, развива психическите способности, изчиства и предпазва аурата от негативи.


Хематит

Хематитът е камък на ума и кръвта и се смята за най-силният минерал, защитаващ виталната енергия и предпазващ от злополуки. Носенето на хематит помага за фокусиране и съсредоточаване на ума, намаляване на негативността, постигане на баланс между ума, тялото и духа. 


Шпинел

Шпинелът блести в прекрасна гама от цветове, които варират от червено и розово до виолетово и синьо.Той може да бъде сбъркан с други скъпоценни камъни, най-често рубин, сапфир или танзанит, за това често е наричан „камък измамник“, не по негова вина разбира се. В историята са известни много случаи на световно известни скъпоценни камъни, инкрустирани в кралски бижута, които са смятани за рубини. В последствие се оказва, че са шпинел. Най-известният е великолепен 170 каратов червен рубин, „Принц Едуард“, който краси кралската корона на Великобритания и до днес.През 1940 г.става ясно, че той е червен шпинел.

 

Името на камъка произлиза от гръцки и означава „искрящ“. В древността е ценен високо като скъпоценен камък и бил използван от гърците и римляните като мощен закрилник, заради искрящите си цветове.

Твърди се, че с помощта на този камък можем да изясним и проясним нашите мисли и творчески идеи.Особено свойство на камъка е способността да привлича правилната помощ в определена ситуация. Той е помощник в периоди на прекомерно физическо натоварване, използва се и за привличане на богатство. Червеният шпинел благоприятства взимане на правилни решения и мирното разрешаване на конфликтни ситуации. Розовият укрепва и засилва любовта.