loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!
Гривна Любов Hema

Гривна Любов Hema

  • Производител : MG jewellery
  • Код на продукта : MG137
  • Наличност : ИЗЧЕРПАН

Възможни опции


ВАЖНО - Информация за размери!


35,00лв.

Гривна Любов "HEMA"


ПОСЛАНИЕ: ЗАЩИТА ОТ ЗЛИНИ, ПСИХИЧЕСКА СИЛА, УСПОКОЯВА СТРЕСА И ПРЕМАХВА СТРАХОВЕ, УСИЛВА ЛЮБОВТА И РАДОСТТА ОТ ЖИВОТА, КРАСОТА, ВЪТРЕШЕН БАЛАНС И КОМФОРТ


Елементи:

Сребро 925: 

  • Мъниста сребро 925, 14k розово злато, 3mm
  • Мънисто сребро 925,  4mm

Естествени камъни:

  • Хематит фасет 3, 4mm
  • Турмалин фасет 4mm
  • Розов шпинел фасет 4mm
Корда: силиконова 


Символика на елементите

Сребро

Среброто символизира просперитета и богатството. Това е елементът на емоциите, любовта и психическото здраве. В комбинация с естествени камъни, той засилва индивидуалните свойства на всеки камък като ги активира и свързва с тези на останалите, използвани в бижуто.Носейки бижута със сребро, вие се предпазвате от негативни енергии, тъй като този метал има свойството да отблъсква негативните енергии обратно към техния източник. Среброто засилва спокойствието, търпението и постоянството, носи на собственика си баланс и елиминира вредни въздействия, които могат да са пречка за личностното израстване. 

Хематит

Хематитът е камък на ума и кръвта и се смята за най-силният минерал, защитаващ виталната енергия и предпазващ от злополуки. Носенето на хематит помага за фокусиране и съсредоточаване на ума, намаляване на негативността, постигане на баланс между ума, тялото и духа. 


Турмалин

Легенда разказва Дъгата е отнесена от зъл дух до сърцето на Земята, за да скрие нейната красота. Там, в недрата на Земята, Дъгата се превръща в приказно красивия минерал турмалин! Камъкът наистина съществува в различни приказно красиви цветове и всеки от тях има свое магическо значение. Общите свойства на турмалина са свързани с психичната енергия. Камъкът подобрява разбирателството и комуникацията, разсейва негативната енергия и страха, подпомага концентрацията по време на общуване. Турмалинът насърчава спокойствието, мира, щастието, увеличава самочувствието и радостта, подобрява психичните процеси.


Шпинел

Шпинелът блести в прекрасна гама от цветове, които варират от червено и розово до виолетово и синьо.Той може да бъде сбъркан с други скъпоценни камъни, най-често рубин, сапфир или танзанит, за това често е наричан „камък измамник“, не по негова вина разбира се. В историята са известни много случаи на световно известни скъпоценни камъни, инкрустирани в кралски бижута, които са смятани за рубини. В последствие се оказва, че са шпинел. Най-известният е великолепен 170 каратов червен рубин, „Принц Едуард“, който краси кралската корона на Великобритания и до днес.През 1940 г.става ясно, че той е червен шпинел.

 

Името на камъка произлиза от гръцки и означава „искрящ“. В древността е ценен високо като скъпоценен камък и бил използван от гърците и римляните като мощен закрилник, заради искрящите си цветове.

Твърди се, че с помощта на този камък можем да изясним и проясним нашите мисли и творчески идеи.Особено свойство на камъка е способността да привлича правилната помощ в определена ситуация. Той е помощник в периоди на прекомерно физическо натоварване, използва се и за привличане на богатство. Червеният шпинел благоприятства взимане на правилни решения и мирното разрешаване на конфликтни ситуации. Розовият укрепва и засилва любовта.