loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!

Сили на камъните


АМАЗОНИТ


Името му идва от областта, където е открит, около река Амазонка. Други смятат, че камъкът носи смелост и затова е кръстен на жените войни, амазонките. Камъкът премахва тревожността и стреса, действа успокоително. Той помага на своя притежател да увеличи увереността и самоуважението си. Носи умиротворение, толерантност и търпение. Стимулира интуицията и художествена страна на характера.

Чакри: Балансира всички чакри, но най-благотворно влияние има върху гърлената и сърдечната 

Сили: Успех, Късмет, Творческа енергия


АХАТ


Камък пазител. Подобрява паметта, концентрацията, възприемчивостта. Бори се със стреса и безсънието. Повишава издръжливостта, дава сила, поради което бил много популярен в Древна Гърция и Рим. Носен на лявата ръка, помага в борбата с главоболието.

Чакри:  Коронна чакра

Сили: Издръжливост, Кураж, Дълголетие, Любов, Защита, Баланс


АМЕТИСТ


Аметистът е камък на духовността и доволството. Има релаксиращ ефект, влияе благотворно на нервната и ендокринната система. Смята си за камъкът на истинската любов. Според легендата Св.Валентин носил пръстен с аметист, на който бил гравиран Купидон. Това е камъкът на духовността и доволството, познат с неговите свойства да контролира гнева и лошите мисли, да успокоява ума, да засилва интелекта и да дава проницателност в бизнес делата.

Аметистът е талисман за фокусиране и успех! Може да се използва в медитацията за повишаване на креативността и мисловните процеси.

Чакри: Чакра на третото око; Коронна чакра

Сили: Изцеление; Позитивна трансформация; Уравновесяващ; Интуиция


АКВАМАРИН


Нежен бисер, който се смята за камък на морските богини. Аквамаринът носи мир и привлича чистота към притежателя си. Вдъхва кураж, смелост, зарежда с решителност. Смята се, че камъкът съхранява любовта при раздяла. Синият цвят на камъка действа успокояващо като морето. Ако се вглеждате дълго в него помага на очите. Полезен е за бъбреците, черния дроб, далака, щитовидната жлеза. 

Чакри: Гърлена чакра

Сили: Любов, Баланс, Сила, Кураж 


БРОНЗИТ


Бронзитът е известен като камък на устойчивостта и целенасочеността. Един от скъпоценните камъни с изключителен шоколадов цвят със златисти и метални нишки. Носи заземяваща енергия и повишава самочувствието на собственика си. Бронзитът помага в избора на правилната посока в трудни и объркващи ситуации, подпомага контрола над действията и внася спокойствие в живота! Има изключително силни защитни свойства, като предпазва от зли намерения и магии. Помага развитието на духовното израстване! Бронзитът защитава от психически заболявания и укрепва нервите.Спомага за поддържане на перфектно Ph в организма.

Чакри: 1ва коренна чакра и 2ра пъпна чакра

Сили: Увереност, Защита, Хармония 


ГРАНАТ 

Гранатът е известен като камък на любовта и страстта. Той носи на притежателя си любов, радост, страст и жажда за живот. Камъкът е символ на вярност и затова се смята за камък на влюбените. Гранатът подобрява настроението, стимулира волята и издръжливостта, дарява смелост и амбиция. Червено-лилавите гранати помагат на хората да станат по-активни, радват душата! Подходящ е за ендокринната система и стомаха. Има добро влияние върху черния дроб, храносмилането, дишането, кръвообращението, имунната система. 

Гранатът е талисман, който носи на собственика си смелост, издръжливост. Символизира любовта и приятелството.В ролята на амулет, камъкът предпазва и лекува депресия, предпазва от лоши сънища. 

Чакри: 1ва коренна чакра 

Сили: Любов, Приятелство, Радост, Воля за живот, Амбиция 


РУБИН ЦОИЗИТ


Рубинът се счита за най-мощният скъпоценен камък във Вселената. Получен като подарък, той е символ на приятелството и любовта. Насърчава страстта и жаждата за живот. Подобрява мотивацията и настройката за реалистични цели, предпазва от психически и физически атаки. Цоизитът е земен кристал и комбинацията му с рубин балансира земното и огненото начало. Той е изключително полезен за справяне с проблемни и конфликтни ситуации, уравновесява настроенията и насърчава психичните процеси!  

Сили: Защита, Сила, Богатство, Радост

Чакри: Всички чакри


СЕРПЕНТИН


Смята се, че името му идва от думата „serpent”, която означава змия, заради цвета на камъка. Има силна защитна сила, а според легендата в Рим правили съдове от серпентин, за да се защитават от отравяне, тъй като камъкът се разрушава при досег с отрова. В древността бил силно разпространен срещу магии, зли духове, ухапвания от змии и други влечуги; широко използван е в храмовете, тъй като се смята за пазител, който ще донесе и мир!

Камъкът помага за достигане на вътрешен мир, подходящ е за медитация и изчиства ума. Успокоява и повдига настроението, избавя от гнева и напрежението! Облекчава болки и спазми, подходящ е за хора, които имат бъбречни и сърдечни проблеми.

Сили: Защитна

Чакри: Въздейства най-силно на сърдечната чакра, но работи добре за всички чакри, помагайки пречистването на застояла и блокирана енергия


СЕДЕФ 

Седефът и перлите имат почти еднакъв състав, наричат седеф вътрешната част на раковините. Още от древността прах от седеф бил използван за приготвянето на козметика, а прах от перли и седеф се разпространявал като лечебно средство, което избавяло от всяка болест! Използван като талисман, седефът помага на собственика си да внесе нещо ново в живота си, както и да удължи живота си, развива интуицията. Като амулет, предпазва дома и семейството, насърчава мира и спокойствието. 

Сили: Защита, Мир, Красота, Интуиция 


ТУРМАЛИН

Турмалинът подобрява разбирателството и комуникацията, разсейва негативната енергия и страха, подпомага концентрацията. Цялото семейство камъни Турмалин насърчава спокойствието, мира, щастието, увеличава самочувствието и радостта, подобрява психичните процеси. 

Сили: Пари, Бизнес, Смелост, Енергия, Здраве, Любов, Приятелство

Чакри: всички чакри


ХАЛЦЕДОН

За тибетците това е камъкът на чистотата и концентрацията. Халцедонът е камък на спокойствието, хладнокръвието. Балансира ума, тялото и духа, намаля враждебността, раздразнението и гнева. Синият, сивият и лилавият халцедон помага на човек да се отърве от нежеланите неща в живота си и да се предпазва от неприятни емоционални зависимости, които причиняват стрес. 

Сили: Защита при пътувания и от кошмари, мир, късмет

Чакри: Гърлена чакра


ХРИЗОКОЛА


Хризокола е камък на мира и безусловната любов. Свързва се с мира, спокойствието и безусловната любов. Носи яснота на мисълта и спокойно отношение спрямо проблемни ситуации. Помага да изчистим подсъзнанието от негативните мисли.

Чакри: Гърлена и сърдечна 

Сили: Любов, Мир, Избистря ума


ХРИЗОПРАЗ


Кръстен е така от древните гърци, заради наличието на златни нишки в камъка/"Chrysos" от гръцки означава злато/. Има успокояващ ефект и осигурява баланс между съзнание и подсъзнание. Много от хората, които са привлечени от хризопраза притежават вътрешна сила, но не знаят как да я използват. Камъкът им позволява да я засилят и използват мъдро. Прогонва алчността, егоизма, небрежността. Премахва лошите помисли и емоции и по този начин внася щастие и светлина в живота.  

Чакри: Сърдечна чакра

Сили: Щастие, Късмет, Здраве, Приятелство, Успех, Защита 


ЧАРОИТ 

Чароитът е рядък минерал, кръстен на името на реката в близост, до която се добива – Чаро, в Източен Сибир. Думата „Chary” от руски означава магичен, пленителен. Често се нарича камък на трансформацията, защото има способността да преобразува негативните емоции, страх, гняв и да освобождава от тях. С негова помощ човек осъзнава първоизточника и причината за отрицателните емоции. Камъкът балансира Коронната и сърдечната чакра, така човек успява да постигне хармония със света и разбира съществуването си тук и сега, осъзнава своята изконна принадлежност към света и радостта от това да живее в настоящия момент!

Чароитът е талисман, на приемането и освобождаването, той помага в най-силна степен приемането на „Аза” и съжителството в хармония с Вселената! Допринася за повишаване на креативността и вдъхновението, събужда аналитичните способности. Помага при вземане на трудни решения, улеснява бързата реакция в трудни ситуации, дарява жизненост и решимост за преодоляване на препятствия в натоварено и стресирано ежедневие.  

Чакри: Коронна чакра, Сърдечна чакра 

Сили: Любов, Лечебни свойства, Сила, Защита 


КОРАЛ


Коралът символизира живота и хармонията! Червените и белите корали символизират енергията на кръвта. Стимулират обмяната на веществата, имат благоприятно въздействие върху кръвообращението, подобряват паметта. Коралът е полезен  при заболяване на щитовидната жлеза. Смята се, че има благоприятен ефект върху психиката, намаля стреса, притесненията, страха, придава благоразумие.

Розовите корали възстановяват хармонията! Като цяло коралът успокоява и носи вътрешен мир! Използват се и като защитни амулети, които предпазват от зли очи, демони, от кражби и други злини!

Чакри: Коремна(сакрална чакра), Сърдечна чакра, Гърлена чакра

Сили: Защита, Мир, Любов, Радост


АВАНТЮРИН


Камък на креативността и творческото вдъхновение. Стимулира творческото развитие на личността. Помага да запазим доброто настроение и бодростта на духа, носи късмет в игри и залагания. Увеличава самоконтрола, търпението и умствените способности. Премахва нервно напрежение и възбудимост. Смята се, че носи късмет и засилва самочувствието.

Чакри: Коремна(сакрална) чакра, Гърлена чакра

Сили: Творческа енергия, Късмет, Успех, Пари


ХАУЛИТ


Помага в освобождаването от безконтролния гняв и ярост, егоизъм и критицизъм. Има благоприятен ефект върху съня и медитацията. Помага в придобиването на знания и умения, подобрява мисловните процеси.

Чакри: Коренна чакра, Коремна чакра

Сили: Мир, Помага при медитация, Фокусиране, Творческа енергия


ХЕМАТИТ


Камък на ума и кръвта. Хематитът защитава виталната енергия и предпазва от злополуки. Помага за фокусиране и съсредоточаване на ума. Намалява негативността и спомага за балансиране между ума, тялото и духа. Носи стабилизираща енергия.

Чакри: Коренна чакра, Коремна чакра

Сили: Защита, Баланс, Концентрация, Сила, Стабилност, Увереност


 ЯСПИС

  

Ясписът е силен защитен камък. Подобрява физическото състояние, дава сила и сексуална енергия. Смята се за камък на страстта. Помага в преодоляването на стреса и изтощението.

Яспис „Aqua Terra”, наричан „Висш лечител”

Яспис „Аква Тера”, носи значението Вода и Земя. Той е прекрасен камък, който помага да открием вътрешния си мир, любов и състрадание. Подпомага изравняването на физическото и духовното тяло и е отличен камък за емоционално изцеление. Този камък  съдейства по време на жречески, духовни пътувания. Осигурява защита, абсорбира негативната енергия, балансира енергията Ин и Ян, балансира физическото, емоционалното и менталното тяло, като ги пренася и доближава към нематериалния свят.

Чакри: Сърдечна, Слънчев сплит 


Океанският яспис се използва за балансиране на чакрите. Действа благотворно на психиката тъй като има успокоителен ефект. Помага да развием любов към себе си и околните.


Далматиновият яспис е камък на хумора и доброто настроение. Дарява собственика си с позитивна настройка към околния свят.


Ясписът мокаит помага в личностното израстване и самоусъвършенстване, подобрява концентрацията и балансира ума. Помага при взимането на решения в трудни и конфликтни ситуации. Носи увереност, кураж и сила.

Чакри: Балансира всички чакри

Сили: Защита, Енергия, Хумор, Самоусъвършенстване, Концентрация, Баланс, Увереност, Любов, Страст


ЖАДЕИТ/НЕФРИТ/


Защитава и действа срещу негативните енергии. Освобождава от насъбралата се негативна енергия и осигурява баланс между умствените, физическите и духовни аспекти в живота ни. Смята се за камък на късмета. В Древен Китай вярвали, че камъкът привлича любовта, затова в него издълбавали пеперуди.

Чакри: Сърдечна чакра

Сили: Любов, Късмет, Защита, Мъдрост, Благоденствие


ТЮРКОАЗ 


Тюркоазът символизира красотата, силата, лоялността. Разсейва негативната енергия, носи равновесие и душевен мир. Използва се за привличане на пари, когато е получен като подарък носи богатство и щастие. Смята се за камък на приятелството. Запазва приятелството, а с времето превръща дори враговете в приятели. Тонизира и укрепва тъканите.  

Чакри: Балансира всички чакри, най-благотворно влияе на гърлената

Сили: Приятелство, Любов, Късмет, Пари, Защита, Смелост


ЛАБРАДОРИТ


Открит е във Финландия. Легенда разказва, че северното сияние е било затворено в скала около остров Лабрадор. Войн ескимос, освободил сиянието като ударил с копието си по скалите и така част от сиянието останало в тях. Така се родил красивият минерал, наречен Лабрадорит. Той има свойствата да освобождава от депресия, притеснения и страх.Отваря съзнанието и подобрява възможността да комуникираме с останалите в хармония. Помага на притежателя си да се отърве от предразсъдъци, дарява със самочувствие и ентусиазъм. Смята се за камък на магията, развива психическите способности, изчиства и предпазва аурата от негативи.

Чакри: Коронна чакра, Гърлена чакра, Коремна чакра 

Сили: Комуникация, Сила, Хармония, Мир


ЛАВА

Лавата помага да се превъзмогне стреса и умората. Дарява с прилив на позитивна енергия, има лечителна сила. Внася хармония и успокоява нервната система. 
Чакри: Коронна чакра 
Сили: Енергия, Сила, Позитивна нагласа, Успокоение

ЛАПИС ЛАЗУЛИ 


Лапис лазули бил сред най-високо ценените камъни в Египет, добива се в най-старите мини в света и се използва широко и до днес! Известен е като камък на царете. Саркофагът на Тутанкамон е богато украсен с лапис, както и много от украшенията на египетски царе и царици! Смятало се, че той носи магическата сила на божествата! През Средновековието художници често използвали пигмент, в който се съдържал лапис лазули, за да изобразяват нощния небосвод!

Лапис лазули е мощен кристал за активиране на висшия разум и подобряване на умствените способности. Стимулира желанието за знание, разбиране и истина! Подобрява интелекта и лидерските качества. Това е кристал на истината във всички аспекти - разкрива вътрешната истина, самоосъзнаване, разбиране и приемане на това знание!  Препоръчва се за подобряване на комуникацията, той е и своеобразен щит за психически атаки! Лапис е камък и на приятелството, носи мир, спокойствие, разбиране и хармония в отношенията с околните!

Чакри: Чакра на третото око, Гърлена чакра 
Сили:  Истина, Вътрешна сила, Организираност, Разширява интелекта

ЛУНЕН КАМЪК  


Лунният камък напомня на нашата собствена ценност и божественост. Балансира емоциите и успокоява. Камъкът носи женската енергия и мъдрост, внася баланс и хармония. Действа успокоително на нервната система, преодолява стреса и тревожността, укрепва интуицията. Смята се, че камъкът сбъдва желания! 

Чакри:  Чакра на третото око, Сърдечна чакра, Коремна чакра
Сили:  Любов, Успокоение, Интуиция, Защита

 ОБСИДИАН 

Обсидианът е естествено стъкло, формиран от бързото изстиване на вулканичната лава. Той е мощен камък пазител и камък за изцеление. Подобрява визията на притежателя си и има способността да преобразува негативната енергия в позитивна! По този начин е изключително ефективен в борбата със стреса! 

Чакри: Коренна чакра, Чакра на третото око
Сили: Защита, Енергия, Изцеление, Проясняване на ума

ОНИКС


Ониксът е камък на самоуверените хора и лидерите. Прояснява ума и засилва жизнената енергия, самоконтрола и решителността. Помага за постигане на целите с повече увереност и самочувствие. Увеличава щастието, интуицията, инстинктите. Подходящ за хора с натоварено и стресирано ежедневие, както и за спортисти ! 

Чакри: Коренна чакра, Коронна чакра
Сили: Енергия, Мощ, Увереност, Самочувствие, Смелост, Защита

РОДОНИТ

Това е камък, който носи енергията на огъня, страстта, уменията, властта. Родонитът има силно защитно действие по време на път, затова в Древността се подарявал като амулет при чести пътувания! 
Камъкът носи самочувствие и увереност в собствените способности и вяра в собствения глас. Има успокояващ ефект и дарява собственика си със решителност и търпение! Помага в преодоляването на емоционални травми, намаля стреса и балансира ума. За него казват, че има способността да вдъхне живот и любов дори у човек, отказал се от живота! 

Чакри: Сърдечна чакра
Сили: Изцеление, Любов 

 ТИГРОВО ОКО 


Това е камъкът на богатството, просперитета, на успеха! Помага на собственика си да се сдобие с парични печалби. Насърчава смелостта, носи страст и физическа сила! Тигровото око е един от най-силните камъни със защитна сила, предпазва от зли очи, отблъсква негативната енергия и предпазва по време на път. Камъкът въплъщава трите най-силни качества на тигъра: търпение, фокусиране върху целите, решителност ! 

Чакри: Коренна чакра, Чакра на слънчевия сплит
Сили: Богатство, Просперитет, Благоденствие, Късмет, Енергия, Защита, Страст