loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!
Талисман

Талисман

  • Производител : MG jewellery
  • Код на продукта : Talisman
  • Наличност : В наличност

Възможни опции


ВАЖНО - Информация за размери!
12,00лв.

Талисман с фино кръстче 

Корда: изберете цвят


СИМВОЛИКА на ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ

Носенето на  червен конец присъства във всички народни традиции. Вярването, че предпазва от уроки живее и днесСпоред българските поверия червен конец се връзва на най-крехките и уязвимите, за да ги пази от  „зли очи” и негативни влияния.

Червеният конец се носи на лявата ръка, за да не спира положителната енергия, която навлиза в тялото ни от дясната страна и за да е по-близо до сърцето. Носен на лявата ръка, талисманът помага за постигане на целите и представлява бариера за негативната енергия и лошите помисли. 

СИМВОЛИКА НА СИНИЯ ЦВЯТ 

Синият цвят е символ на духовността, чистотата, доверието, спокойствието. В Древен Рим синият цвят се предпочитал, защото символизира добродетелта в Християнството. Известно е, че като амулет е силен пазител от „зли очи” и негативни влияния, а носен като талисман на лявата ръка, носи просперитет и духовна сила. Като цвят, тюркоазът ни носи спокойствие, мир и добро настроение!  

СИМВОЛИКА НА ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ

Зеленият цвят е цвета на земята, природата и процъфтяващата жизненост. Олицетворение е на плодородието и свежестта, на отмората, хармонията и изобилието. В келтските легенди бог на плодородието е бил зеленият човек, Леприкорните. Смята се, че носейки зелен цвят децата по-лесно преминават в следващ етап на растеж и усвояват нови умения. Като талисман зеленият цвят помага да се откажем от вредни навици, както и да загърбим монотонността на ежедневието. 


Тагове: talisman, luck, against evil eye