loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!
Колие Хризопраз

Колие Хризопраз

  • Производител : MG jewellery
  • Код на продукта : MG497
  • Наличност : В наличност

Възможни опции


ВАЖНО - Информация за размери!

75,00лв.

Колие "Хризопраз" 


ПОСЛАНИЕ: УСПОКОЕНИЕ, ИЗЦЕЛЕНИЕ И ПРЕЧИСТВАНЕ ОТ НЕГАТИВНИ СИЛИ, ЗАЩИТА, КОНЦЕНТРАЦИЯ, ВЪТРЕШНА СИЛА И ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЯ   


Елементи:

Сребро 925:

  • Мъниста сребро 925, позлата розово злато 3mm
  • Закопчалки сребро 925  

Естествени камъни: 

  • Хризопраз фасет 2mm
  • Хематит бронз 3mm
  • Мъниста кубични цирконии 3mm 

Корда: стоманена  


Символика на елементите

Сребро

Среброто символизира просперитета и богатството. Това е елементът на емоциите, любовта и психическото здраве. В комбинация с естествени камъни, той засилва индивидуалните свойства на всеки камък като ги активира и свързва с тези на останалите, използвани в бижуто.Носейки бижута със сребро, вие се предпазвате от негативни енергии, тъй като този метал има свойството да отблъсква негативните енергии обратно към техния източник. Среброто засилва спокойствието, търпението и постоянството, носи на собственика си баланс и елиминира вредни въздействия, които могат да са пречка за личностното израстване. 


Кубичен Цирконий

Цирконият е скъпоценен камък, чийто свойства се доближават до свойствата на диаманта. Неговите показатели твърдост по Моос и показател на пречупване на светлината го правят трудно различим от истинските диаманти. Цирконият е ценен камък, широко използван в бижутерията заради красивия си блясък и свойства.

Цирконият се носил в древността като защитно средство от зли духове. Камъкът защитава собственика си. Носи любов, мир и изцеление! Предпазва от меланхолия, кошмари и параноя. Смята се за камък на Слънцето! Препоръчва се на бизнесмени, тъй като разобличава измамата и помага при сключване на договори.


Хризопраз

Хризопразът е използван за направата на бижута и други украшения още от древността. Името му идва от гръцки „chrysos” (злато) и “prason”(разцвет), поради наличието на златни нишки. Камъкът се асоциира с Венера и е подходящ за всички, които са под по-засиленото влияние на планетата.

Хризопразът има силно успокояващо действие, като едно от най-ценните му качества е да прогонва алчност, егоизъм и небрежност. Помага ни да осъзнаем неща, които до момента не сме разбирали и изкарвайки на повърхността подсъзнателни вредни мисли помага лесно да се освободим от тях. Камъкът се носи като талисман на успеха, защото зарежда собственика си с оптимизъм, щастие и улеснява напредъка в новите начинания. Камъкът носи вдъхновение и прилив на нови идеи, в същото време има силно защитно действие срещу негативни и злонамерени чужди мисли. 

Хематит

Хематитът е камък на ума и кръвта и се смята за най-силният минерал, защитаващ виталната енергия и предпазващ от злополуки. Носенето на хематит помага за фокусиране и съсредоточаване на ума, намаляване на негативността, постигане на баланс между ума, тялото и духа.