loading
Пазарувайте с отстъпка! Получавате 15%  отстъпка от цялата сума при поръчка на 3 или повече продукта!
Колие Хризопраз Руби

Колие Хризопраз Руби

  • Производител : MG jewellery
  • Код на продукта : MG498
  • Наличност : В наличност

Възможни опции


ВАЖНО - Информация за размери!

85,00лв.

Necklace Chrysoprase Ruby


ПОСЛАНИЕ:  ЗАЩИТА СРЕЩУ НЕГАТИВНИ СИЛИ КАТО АЛЧНОСТ, ЗАВИСТ И ГНЯВ; ПРЕЧИСТВАНЕ ОТ МРАЧНИ ЕМОЦИИ И СТРАХ, ИЗЦЕЛЕНИЕ, СПОКОЙСТВИЕ, БАЛАНС, ХАРМОНИЯ, БОГАТСТВО, УВЕРЕНОСТ И ЛЮБОВ, РАДОСТ ОТ ЖИВОТА 


Елементи

Сребро 925:  

  • Закопчалки сребро 925

Естествени камъни: 

  • Хризопраз фасет 2mm
  • Хематит бронз рондела 2mm
  • Рубин рондела фасет 4mm
  • Мъниста кубични цирконии 3mm

Корда: стоманена


Символика на елементите

Сребро

Среброто символизира просперитета и богатството. Това е елементът на емоциите, любовта и психическото здраве. В комбинация с естествени камъни, той засилва индивидуалните свойства на всеки камък като ги активира и свързва с тези на останалите, използвани в бижуто.Носейки бижута със сребро, вие се предпазвате от негативни енергии, тъй като този метал има свойството да отблъсква негативните енергии обратно към техния източник. Среброто засилва спокойствието, търпението и постоянството, носи на собственика си баланс и елиминира вредни въздействия, които могат да са пречка за личностното израстване. 


Кубичен Цирконий

Цирконият е скъпоценен камък, чийто свойства се доближават до свойствата на диаманта. Неговите показатели твърдост по Моос и показател на пречупване на светлината го правят трудно различим от истинските диаманти. Цирконият е ценен камък, широко използван в бижутерията заради красивия си блясък и свойства.

Цирконият се носил в древността като защитно средство от зли духове. Камъкът защитава собственика си. Носи любов, мир и изцеление! Предпазва от меланхолия, кошмари и параноя. Смята се за камък на Слънцето! Препоръчва се на бизнесмени, тъй като разобличава измамата и помага при сключване на договори. 


Хризопраз

Хризопразът е използван за направата на бижута и други украшения още от древността. Името му идва от гръцки „chrysos” (злато) и “prason”(разцвет), поради наличието на златни нишки. Камъкът се асоциира с Венера и е подходящ за всички, които са под по-засиленото влияние на планетата.

Хризопразът има силно успокояващо действие, като едно от най-ценните му качества е да прогонва алчност, егоизъм и небрежност. Помага ни да осъзнаем неща, които до момента не сме разбирали и изкарвайки на повърхността подсъзнателни вредни мисли помага лесно да се освободим от тях. Камъкът се носи като талисман на успеха, защото зарежда собственика си с оптимизъм, щастие и улеснява напредъка в новите начинания. Камъкът носи вдъхновение и прилив на нови идеи, в същото време има силно защитно действие срещу негативни и злонамерени чужди мисли. 


Рубин

Рубинът е най-силният камък във Вселената и е един от най-добрите за направата на украшения в бижутерията. Той е носител на огнена и страстна енергия. Това е прекрасен камък, който ще внесе огън в живота ви, а едновременно с това ще ви помогне да запазите концентрация. Рубинът символизира любовта, свързва се с жизнеността и привличането на блага. Камъкът е могъщ закрилник от зли намерения и конфликтни ситуации. Носейки рубин, вие ще укрепите вътрешните си сили, ще получите яснота и мъдрост, които ще ви помогнат да поемете правилния път в живота си. Камъкът помага да се справим със собствените си саморазрушителни вътрешни страхове и модели, които ни отклоняват от правилната посока.

Рубинът се среща във всички нюанси на червеното, най-скъпи и изключително редки са полупрозрачните, съвършено ясни рубини. Свързван е с много легенди за неговите магически свойства. Хиндуистите вярват, че червеният цвят на камъка идва от вътрешен огън, който човекът е неспособен да угаси.

Рубинът влияе прекрасно на 7-ма коронна чакра, на 4-та сърдечна чакра. Той ще изпрати светлина и ще зареди с положителна енергия всички останали чакри.  


Хематит

Хематитът е камък на ума и кръвта и се смята за най-силният минерал, защитаващ виталната енергия и предпазващ от злополуки. Носенето на хематит помага за фокусиране и съсредоточаване на ума, намаляване на негативността, постигане на баланс между ума, тялото и духа.