loading
Пазарувайте с отстъпка!
Получавате 15% отстъпка от цялата сума
при поръчка на 3 или повече продукта!
Гривна Звезда

Гривна Звезда

  • Производител : MG jewellery
  • Код на продукта : MG285
  • Наличност : В наличност

Възможни опции


ВАЖНО - Информация за размери!

ВАЖНО - Информация за размери!

35,00лв.

Гривна "Звезда"


ПОСЛАНИЕ: ЗАКРИЛА, БОГАТСТВО, ЩАСТИЕ, СПОКОЙСТВИЕ, ЛЮБОВ, ХАРМОНИЯ 


Елементи:

Сребро 925

  • Мъниста сребро 925 3,4mm 
  • Мънисто сребро 925, звезда 3mm

Естествени камъни:

  • Аметист лавендър фасет 4mm
  • Розов шпинел фасет 3mm
  • Гранат 3mm
  • Хематит 2mm
  • Турмалин 2mm

Корда: силиконова


Символика на елементите

Сребро

Среброто символизира просперитета и богатството. Това е елементът на емоциите, любовта и психическото здраве. В комбинация с естествени камъни, той засилва индивидуалните свойства на всеки камък като ги активира и свързва с тези на останалите, използвани в бижуто.Носейки бижута със сребро, вие се предпазвате от негативни енергии, тъй като този метал има свойството да отблъсква негативните енергии обратно към техния източник. Среброто засилва спокойствието, търпението и постоянството, носи на собственика си баланс и елиминира вредни въздействия, които могат да са пречка за личностното израстване. 

Аметист

Аметистът е полускъпоценен камък според днешните класификации, но историята помни времена, в които се е смятал за скъпоценен и струвал колкото диамантите! Цени се заради невероятната му красота и сила едновременно да стимулира и успокоява ума и емоциите. Аметистът е рожден камък на месец февруари, смята си и за камъкът на истинската любов. Според легендата Св.Валентин носил пръстен с аметист, на който бил гравиран Купидон. Това е камъкът на духовността и доволството, познат с неговите свойства да контролира гнева и лошите мисли, да успокоява ума, да засилва интелекта и да дава проницателност в бизнес делата.

Аметистът е талисман за фокусиране и успех! Може да се използва в медитацията за повишаване на креативността и мисловните процеси.


Шпинел

Шпинелът блести в прекрасна гама от цветове, които варират от червено и розово до виолетово и синьо.Той може да бъде сбъркан с други скъпоценни камъни, най-често рубин, сапфир или танзанит, за това често е наричан „камък измамник“, не по негова вина разбира се. В историята са известни много случаи на световно известни скъпоценни камъни, инкрустирани в кралски бижута, които са смятани за рубини. В последствие се оказва, че са шпинел. Най-известният е великолепен 170 каратов червен рубин, „Принц Едуард“, който краси кралската корона на Великобритания и до днес.През 1940 г. става ясно, че той е червен шпинел.

 

Името на камъка произлиза от гръцки и означава „искрящ“. В древността е ценен високо като скъпоценен камък и бил използван от гърците и римляните като мощен закрилник, заради искрящите си цветове.

Твърди се, че с помощта на този камък можем да изясним и проясним нашите мисли и творчески идеи.Особено свойство на камъка е способността да привлича правилната помощ в определена ситуация. Той е помощник в периоди на прекомерно физическо натоварване, използва се и за привличане на богатство. Червеният шпинел благоприятства взимане на правилни решения и мирното разрешаване на конфликтни ситуации. Розовият укрепва и засилва любовта.


Гранат

Гранатът е известен като камък на любовта и страстта. Той носи на притежателя си любов, радост, страст и жажда за живот. Камъкът е символ на вярност и затова се смята за камък на влюбените. Гранатът подобрява настроението, стимулира волята и издръжливостта, дарява смелост и амбиция. Червено-лилавите гранати помагат на хората да станат по-активни, радват душата! Подходящ е за ендокринната система и стомаха. Има добро влияние върху черния дроб, храносмилането, дишането, кръвообращението, имунната система.

Гранатът е талисман, който носи на собственика си смелост, издръжливост. Символизира любовта и приятелството.В ролята на амулет, камъкът предпазва и лекува депресия, предпазва от лоши сънища. 


Хематит

Хематитът е камък на ума и кръвта и се смята за най-силният минерал, защитаващ виталната енергия и предпазващ от злополуки. Носенето на хематит помага за фокусиране и съсредоточаване на ума, намаляване на негативността, постигане на баланс между ума, тялото и духа. 


Турмалин

Легенда разказва Дъгата е отнесена от зъл дух до сърцето на Земята, за да скрие нейната красота. Там, в недрата на Земята, Дъгата се превръща в приказно красивия минерал турмалин! Камъкът наистина съществува в различни приказно красиви цветове и всеки от тях има свое магическо значение. Общите свойства на турмалина са свързани с психичната енергия. Камъкът подобрява разбирателството и комуникацията, разсейва негативната енергия и страха, подпомага концентрацията по време на общуване. Турмалинът насърчава спокойствието, мира, щастието, увеличава самочувствието и радостта, подобрява психичните процеси.